
Przerwy kawowe, które smakują lepiej !
W Expert Catering z Wrocławia specjalizujemy się w organizacji przerw kawowych, które zachwycają smakiem, wyglądem i profesjonalnym serwisem. Niezależnie od tego, czy planujesz konferencję, szkolenie czy spotkanie biznesowe.
Nasze menu to:
🍪 Wykwintne wypieki i mini deserki – od kruchego ciasteczka z marmoladą, przez kremowe mini desery, po domową szarlotkę i tradycyjny sernik.
🍓 Świeże owoce sezonowe – kolorowe, soczyste i zawsze na czasie.
🥤 Bogaty wybór napojów – kawa z ekspresu, herbaty premium, domowe lemoniady i soki w szklanych butelkach.
🥛 Pełna gama dodatków – cztery rodzaje mleka do kawy, cukier biały i brązowy, cytryna do herbaty.
📋 Przykładowe zestawy od 75 zł netto/osoba
Zobacz nasze gotowe propozycje lub stwórzmy wspólnie coś wyjątkowego – szytego na miarę Twojego wydarzenia.
W RAMACH OFERTY CENOWEJ ZAPEWNIAMY
1. Menu
2. Sprzęt niezbędny do obsługi wydarzenia
3. Zastawa porcelanowa + szkło
4. Obsługa
5. Logistyka
MENU I
KOSZT USŁUGI: 75,00 zł/os. netto
SŁODKI BUFET
Mix kruchych ciasteczek 40g/os
- z marmoladą wiśniową
- kakaowe z kawałkami czekolady
- kokosanki
Mini deserek czekoladowy z miętą
Mini deserek kremowy z owocami leśnymi
Tradycyjna szarlotka z cukrem pudrem 80g/os
Owoce sezonowe 80g/os
NAPOJE
Kawa z expresu (z funkcją spieniania mleka)
Zestaw herbat firmy Dilmah (bez ograniczeń)
Woda niegazowana i gazowana w szklanej butelce 0,5l/os
Soki pomarańcz i jabłko 0,5l/os
Domowa lemoniada z arbuzem 0,5l/os
DODATKI
Mleko do kawy ( 4 rodzaje – zwykłe, bez laktozy, napój owsiany, napój sojowy)
Cukier biały oraz brązowy w kostkach
Cytryna do herbaty
MENU II
KOSZT USŁUGI: 75,00 zł/os. netto
SŁODKI BUFET
Zestaw czekoladowych pralin 40g/os
Mini deserek z nasionami chcia z musem malinowym i miętą
Mini deserek kremowo-kokosowy
Tradycyjny sernik z brzoskwiniami 80g/os
Owoce sezonowe 80g/os
NAPOJE
Kawa z expresu (z funkcją spieniania mleka)
Zestaw herbat firmy Dilmah (bez ograniczeń)
Woda niegazowana i gazowana w szklanej butelce 0,5l/os
Soki porzeczka i multiwitamina 0,5l/os
Domowa lemoniada z ogórkiem zielonym 0,5l/os
DODATKI
Mleko do kawy ( 4 rodzaje – zwykłe, bez laktozy, napój owsiany, napój sojowy)
Cukier biały oraz brązowy w kostkach
Cytryna do herbaty
MENU - standard plus
KOSZT USŁUGI: 72,00 zł/os. netto
ZUPA
Krem z pomidorów z dodatkiem świeżej bazylii
DANIA NA CIEPŁO
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym z tymiankiem
Wegańskie curry z ciecierzycą i kalafiorem
DODATKI
Ryż basmati
Surówka z mixem sałat, kalarepa, pomidorki, oliwa
FINGER FOOD’S
Mini burgery z szarpaną wieprzowiną z sosem BBQ
Kanapeczki z szynką parmeńską i czarnymi oliwkami
Tortilla z kurczakiem teriayki i warzywami
Tartinka z musem z awokado i pestkami granatu
Praliny koziego sera z pestkami dyni
Julienny warzywne podawane z 2 sosami (hummus, guacamole)
Mini sałatka cezar z grzankami ziołowymi
Mini sałatka grecka z oliwkami i serem feta
MENU - standard plus II
KOSZT USŁUGI: 72,00 zł/os. netto
ZUPA
Krem z zielonego groszku z dodatkiem świeżej mięty
DANIA NA CIEPŁO
Kurczak w sosie śmietankowym na bazie mleczka kokosowego
Leczo wegetariańskie z warzywami sezonowymi
DODATKI
Kasza pęczak z cebulką
Surówka z buraczków i jabłek
FINGER FOOD’S
Kanapeczki z chorizo, serem pleśniowym, oliwą truflową
Tortilla z gyrosem, warzywami i sosem czosnkowym
Mini burgery z boczniakami i sosem 1000 wysp
Tartinka z musem z brokuła z dodatkiem orzechów
Mix faszerowanych papryczek
Roladki z bakłażana i sera feta
Mini sałatka z tortellini
Mini sałatka meksykańska z czerwoną fasolą
MENU - premium
KOSZT USŁUGI: 109,00 zł/os. netto
ZUPA
Krem z białych warzyw z chipsem z boczku i grzankami ziołowymi
DANIA NA CIEPŁO
Duszona wołowina w czerwonym winie
Udko z kaczki z karmelizowanymi jabłkami i morelami
Bataty faszerowane szpinakiem, serem feta i pestkami granatu
DODATKI
Kluski śląskie z masłem
Pieczone ziemniaczki z dodatkiem tymianku
Blanszowane warzywa z prażonymi migdałami
Surówka z czerwonej kapusty i żurawiny
FINGER FOOD’S
Tacos z kurczakiem miodowym podane z miażdżonymi nachosami
Tortilla z grillowanymi warzywami z sosem z imbiru i kolendry
Kanapeczki z pasztetem domowym z żurawiną
Grzanki z burakiem, kozim serem i orzechami
Pumpernikiel z tatarem z tuńczyka i awokado
Krewetki z musem limonkowo-kremowym podane na mixie sałat
Mini sałatka z kurczakiem wędzonym i warzywami
Mini sałatka z karmelizowaną gruszką i wędzonym tofu
MENU - premium II
KOSZT USŁUGI: 109,00 zł/os. netto
ZUPA
Krem z dyni z karmelizowanym jabłkiem i pieczonymi orzechami
DANIA NA CIEPŁO
Polędwiczki wołowe podane z sosem z grzybów leśnych
Pierś z indyka z mozzarellą, pomidorem i bazylią
Stek z kalafiora w panierce panko z dipem jogurtowo-koperkowym
DODATKI
Gnocchi z masłem ziołowym
Ziemniaki puree z dodatkiem chrzanu
Gotowana marchew sosie z soku pomarańczowego oprószona czarnym
sezamem
Surówka z kapusty pekińskiej z oliwą
FINGER FOOD’S
Tacos z kurczakiem miodowym podane z miażdżonymi nachosami
Tortilla z grillowanymi warzywami z sosem z imbiru i kolendry
Kanapeczki z pasztetem domowym z żurawiną
Grzanki z burakiem, kozim serem i orzechami
Pumpernikiel z tatarem z tuńczyka i awokado
Krewetki z musem limonkowo-kremowym podane na mixie sałat
Mini sałatka z kurczakiem wędzonym i warzywami
Mini sałatka z karmelizowaną gruszką i wędzonym tofu
FINGER FOOD’S
KOSZT USŁUGI: 33,00 zł/os. netto
FINGER FOOD’S
Tartinka z musem mięsnym z dodatkiem limonki i kolendry
Kanapeczka z humusem i kiełkami zielonego groszku
Grillowana cukinia z kremem buraczanym
Mini sałatka z warzywami i kurczakiem
Mini sałatka dynia, wędzony twaróg, pestki dyni, oliwa
FINGER FOOD’S II
KOSZT USŁUGI: 33,00 zł/os. netto
FINGER FOOD’S
Kanapeczka z rukolą, chorizo, serem camembert, kaparami
Grzanka z wędzonym serem tofu i pomidorkami cherry
Ogórek zielony z serkiem chrzanowym i koprem
Mini sałatka z ryżem i gyrosem z sosem słodko-kwaśnym
Mini sałatka burak, kozi ser, orzech włoski, oliwa